Fijngevoelig Coaching

Bestemming bereikt…

Ken je dat gevoel? Dat je al langere tijd iedere dag buikpijn hebt en niet in slaap kan komen omdat je niet gelukkig bent met wat je doet? En dat je zus ineens zegt: ‘Lin, zullen we Nieuwetijds Kindercoaching gaan doen? Dat lijkt me ook echt iets voor jou’.
Ik wist eigenlijk allang dat fysiotherapie, hoe mooi het vak ook is, niet mijn droombaan was. Nog dezelfde dag dook ik achter het internet en ploos ik alle opleidingen voor kindercoaching uit. Een week later had ik me aangemeld en ging mijn avontuur beginnen. Niet veel later zegde ik mijn baan op en daar zat ik dan thuis terwijl ik altijd had gezegd dat dit niks voor mij was. ‘Whaah’, dacht ik een goede beslissing te hebben gemaakt had ik nóg buikpijn en kon ik nóg niet in slaap komen.

Zo lang als ik mijn ontevreden gevoelens had genegeerd, zo snel en impulsief had ik nu gehandeld. Typisch iets voor mij, als ik iets wil MOET en ZAL het meteen gebeuren! Maar als je mij goed kent weet je dat ik eigenlijk nooit spijt heb van de keuzes die ik heb gemaakt. En als je mij heel goed kent weet je dat mijn kamer vroeger volhing met posters van Patrick Kluivert, dat ik Laura Pausini volledig grijs heb gedraaid terwijl ik geen idee had wat ze zong (en nog niet), dat ik geen koffie drink en dat ik het liefst chocola in mijn eentje eet.

Maar goed, eenmaal gestopt met werken begon ik met de opleiding Nieuwetijds Kindercoaching, draaide ik het huishouden en nam ik veel quality time met mijn gezin. Ik laadde mezelf weer volledig op. Het was de beste beslissing van mijn leven. Waar ik altijd had gezegd dat ik nooit voor mezelf wilde beginnen, was dit nu de enige manier om mijn creatieve brein de vrije hand te geven en af te rekenen met alles en iedereen waarvan ik dacht iets te moeten.

Inmiddels was ik huisvrouw, moeder, partner, student en nu dus ook zelfstandige. Wat rustig begon ging in een razend tempo vooruit. Met behulp van een businesscoach ontdekte ik wie ik was als persoon, wie ik als ondernemer wilde zijn, wat mijn belemmerende gedachtes waren en hoe ik mezelf wilde presenteren. Tussentijds schreef ik mijn teksten voor de website, stelde ik mijn aanbod samen en tekende ik mijn praktijkruimte.
Was het weer mijn zus die zei: ‘Lin, nu heb je jouw praktijkruimte al helemaal op schaal getekend en ingericht, zou je niet bij het begin beginnen?’ Tja, daar zit wat in, grr…maar ja ik deed nu wat ik leuk vind en plannen is stom. ‘Shit ze heeft wel een beetje gelijk maar waar moet ik beginnen?’ ‘Hmm…ok, dat kan ik best’. Zo begon ik aan mijn to-do list, de eeuwige to-do list die ik verbannen had omdat deze lijstjes obsessief werkten voor mij. Ze waren namelijk nooit af en konden aangepast worden zoals ik wilde. Maar ja, hoe kon ik anders overzicht krijgen in de ‘gezellige’ chaos in mijn hoofd? Ik volgde nu mijn hart maar ik had nog steeds buikpijn en slapeloze nachten.

Badkamer verbouwen tot praktijkruimte, LEUK. Teksten schrijven voor de website, leuk. Opleiding en cursussen, LEUK. Website bouwen, stom. Administratiebeheer, STOM. Aanbod samenstellen, leuk. Huisstijl ontwerpen, LEUK. Marketing stom. En zo ging het nog even door. In omgekeerde volgorde begon ik vooral aan de leuke dingen en liet de stomste dingen (wat eigenlijk de dingen waren die ik moeilijk vond) liggen tot het echt niet meer anders kon. Waar ik echt rode vlekken van kreeg besteedde ik uit.

Ik hoorde steeds het stemmetje van mijn coach in mijn hoofd: ‘Vertrouw erop dat alles klaar is op het moment dat jij dat wilt’. Top, dus ik kon toch gewoon beginnen met schilderen en ontwerpen, die gedachte maakte mijn dag steeds weer goed!

In de afgelopen maanden is het allemaal gelukt, YES! Slapeloze nachten doordat ik om 23.55 uur een geniaal idee had en dit wilde uitwerken. De gesprekken met mijn coach die me weer even op mijn plek zette, al de mails naar mijn websitebouwer (sorry Pascal voor de spam), de vele gesprekken met Barry, vrienden en familie tot ze me echt niet meer konden horen en het fijne contact met Wendy die mijn huisstijl ontworpen heeft. Mijn familie die mij heeft geholpen met klussen en mijn kinderen die mijn magnetische whiteboardwand mochten testen en hebben goedgekeurd. Wat is het mooi geworden. Het is het allemaal waard geweest! Ik ben dankbaar, apetrots en ben inmiddels gestart met mijn eerste cliënten. Ik heb veel zin om nog veel meer kinderen en ouders te gaan coachen.

Ik ga lekker slapen, mijn buikpijn is weg. Ik heb rust, ik ben klaar. Zoals mijn dochter zou zeggen: ‘Mam, er is vrede als je lief bent voor jezelf en voor anderen’. En zo is het, ik ben in vrede, heb vrede, ben te vrede of zoiets….

Liefs,

Linda