Fijngevoelig Coaching

Boommeditatie

Het doel van de boommeditatie is om je goed te aarden en te gronden.

Uitvoering

Zoek een rustige plek op. Rek je even helemaal uit en laat vervolgens je armen slap langs je lichaam hangen. Adem in via je neus en diep uit via je mond. Herhaal dit een aantal keer. Ervaar je lichaam zoals het er nu staat.

Het kan zijn dat je wat zwaarder wordt en je je steeds meer bewust wordt van je voeten, die ook steeds zwaarder worden. Ook je adem wordt steeds langzamer en rustiger totdat je voelt dat er een enorme rust in je neerdaalt.

Stel je nu voor dat je een boom bent. Een dikke boom, een stevige boom of een dunne boom. het kan allemaal. Deze boom ben jij. Kijk dan eens in je gedachten omhoog naar de bovenkant van de boom.

Heeft de boom takken? Zijn de takken dik of dun? Zijn er veel bladeren of weinig? En hoever reiken de takken de lucht in? Staan de takken wijd uit elkaar of zijn ze in elkaar gegroeid? Als je denkt dat je de takken van de boom nog mooier moet maken dan doe je dat in gedachten. Maak de takken maar zoals jij ze zou willen. Jij bent deze boom. Staat de zon boven de boom?

Ga dan naar de wortels van de boom. Elke boom heeft wortels, anders kan de boom niet leven. Door de wortels neemt de boom voeding tot zich, water en mineralen uit de aarde, de grond. Volg de wortels tot helemaal in de diepte van de aarde tot je het midden van de aarde bereikt. Zover kunnen je wortels groeien in de aarde.

Blijf met je aandacht in de aarde. Zover als je kunt. Je boom is stevig en stabiel. Adem nu eens heel diep in en adem uit. Jouw adem blaas je door al je wortels richting de aarde. Geef weer een diepe zucht en adem met een diepe zucht alle spanningen van je lichaam door de wortels de grond in. Laat het gaan en voel hoe stevig je nu staat. Je bent geaard.