Fijngevoelig Coaching

Ik leer anders

Is jouw kind een beelddenker?

Heeft jouw kind moeite met lezen en/of rekenen? Schrijft hij de woorden vaak verkeerd ondanks dat hij het dictee of spellingsregels zo goed geleerd had? Heeft hij moeite met het automatiseren van woorden en tafels? Wellicht wordt er vanuit school gedacht aan dyslexie en/of dyscalculie? Helpt bijles niet of nauwelijks? Hoor je vaak dat er maar niet uitkomt wat erin zit?

Wellicht is jouw kind een beelddenker! Klik hier voor de vragenlijst en ontdek of jouw kind een beelddenker is.

Beelddenken

Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave, het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden maar in beelden. 
Ieder persoon is vanaf zijn geboorte een beelddenker, ze beleven de wereld in beelden vanuit een dominante rechter hersenhelft. Rond de leeftijd van 3 á 4 jaar leert een kind doorgaans praten en in woorden denken. Woorddenken is de wereld beredeneren vanuit je linker hersenhelft.

Een kleine groep mensen blijft in beelden denken. In het basisonderwijs zie je vaak dat kinderen met leerproblemen, dyslexie, ADHD, ADD, hoogbegaafdheid en/of hooggevoeligheid beelddenkers zijn. Bij hen blijft de rechter hersenhelft dominant. De linker hersenhelft kan een achterstand gaan vertonen maar dit hoeft niet. Als de linker hersenhelft wel minder wordt ontwikkeld kan dit leerproblemen veroorzaken.

Het Ik leer anders coachingspakket

Het Ik leer naders coachingspakket is gericht op kinderen die in beelden denken en hierdoor te maken krijgen met leerproblematiek.

Door de visuele manier van leren vinden ze vaak geen aansluiting binnen het reguliere onderwijs. Er wordt vaak auditief lesgegeven in plaats van visueel wat bij beelddenkers het geval is. Hierdoor kunnen in beelden denkende kinderen een leerachterstand krijgen. Je kind is met behulp van de Ik leer anders methode in staat om zijn leerachterstand weg te werken. Daarbij zal je kind rust vinden, meer zelfvertrouwen hebben en zal hij trots kunnen zijn op zichzelf.

Ik leer anders

Ik leer anders is een training voor kinderen die op school moeite hebben om mee te komen omdat zij meer in beelden denken dan in woorden.
Zo’n 5% van de mensen denkt visueel en 95% denkt auditief digitaal (via het gehoor). Het is dan ook heel moeilijk om als beelddenker informatie op te slaan via het gehoor, in woorden, terwijl dit wel de leermethode is die vele scholen hanteren.

In deze training leren de kinderen en hun ouders in 4 sessies de Ik leer anders methode aan. Je kind leert de lesstof zelf visueel om te zetten zodat ze de informatie op een juiste manier opslaan en kunnen onthouden.

Jij en je kind kunnen thuis zelfstandig m.b.v. het werkboek en de onlinetrainer de leerachterstand gaan wegwerken. Mocht er behoefte zijn aan extra begeleiding dan kunnen we in overleg extra sessies plannen.

Ervaar een eerste sessie beelddenken via mijn blog: Ik ben een beelddenker!

Meer weten?

Wil je meer weten over beelddenken en de training Ik leer anders? Wil je weten of deze leermethode je kind kan helpen om makkelijker te leren? Aarzel niet en neem gerust contact op met FijnGevoelig Coaching voor ouder en kind.

Een eerste afspraak is geheel vrijblijvend en kosteloos. Je weet direct of je kind een beelddenker is en wat de meerwaarde is van de Ik leer anders leermethode.
Ik help je graag op weg!

WatDuur Kosten
Intake/ eerste sessie beelddenken

60 min. Gratis en vrijblijvend
4 coachingsessies

60 min. per sessie € 60,- per sessie
Werkboek

  € 39,-
(Telefonisch) evaluatiegesprek

30 min. Gratis
Het Ik leer anders traject wordt als pakket aangeboden, totaalprijs is € 279,-
Als er na dit traject nog extra begeleiding gewenst is, kan in overleg verlenging plaatsvinden. Hiervoor geldt het tarief van € 60,- per sessie.