Fijngevoelig Coaching

Oudercoaching; FijnGevoelig opvoeden

Weet of vermoed je dat jouw kind hooggevoelig is en ben jij als ouder zelf wellicht ook hooggevoelig van aard?

Opvoeden kan een enorme uitdaging zijn. Je ziet veel gebeuren bij je kind. Wellicht herken je de intense emoties en/of merk je dat er veel in het hoofd van je kind omgaat maar kan hij je nog niet goed uitleggen wat er aan de hand is.
Hierdoor begrijp je niet altijd wat een situatie nodig heeft en reageer je vanuit overtuigingen. Je reactie kan steeds hetzelfde zijn ook al weet je dat dit eigenlijk niet werkt. Maar hoe dan?

Als ouder wil je het beste voor je kind en wil je er alles aan doen om te zorgen dat hij zich happy voelt. Maar wat als je echt alles hebt geprobeerd en je lijkt vast te zitten in een vicieuze cirkel waar je maar niet uit komt?

Dan kan oudercoaching uitkomst bieden!

Waarom

Merk je dat er regelmatig strijd is en dat je weinig grip lijkt te hebben op je kind en situaties die zich voordoen in het dagelijkse leven? Wellicht merk je dat je kind vaak boos, bang en/of verdrietig is. En als ouder gaat dit jou ook niet in de koude kleren zitten.
Je weet intuïtief vaak wel dat je kind gevoelig is en je probeert hier rekening mee te houden maar het lijkt geen effect te hebben.

Herken je dit?

  • Je kind reageert vaak erg emotioneel, voor jouw gevoel misschien té heftig voor desbetreffende situatie
  • Jouw reactie op het gedrag van je kind verbetert de situatie niet, soms wordt het misschien zelfs versterkt
  • Als ouder wil je je kind graag zo goed mogelijk opvangen maar dit gaat regelmatig ten koste van je eigen gemoedstoestand
  • Je vindt het lastig balans te vinden tussen jouw behoeftes en die van je kind
  • En mogelijk zitten jij en je partner niet op één lijn als het om de opvoeding gaat
  • Ow en vergeet vooral de reacties uit je omgeving niet

In het traject oudercoaching brengen we de gevoeligheid van het gezin in kaart. We bekijken samen welke benadering past bij jou en je kind. Ook leer je een balans te vinden tussen de behoeftes van jou en je kind. Dit traject richt zich op begrip, vertrouwen en verbinding.

Begrip voor elkaars emoties en gedragingen, vertrouwen dat jij het als ouder goed doet en verbinding als gezin waarbij iedereen zichzelf kán en mág zijn.

Als je open staat voor energetische coaching kan een reading m.b.v. Nederlandse Bloesemremedies zeer helpend zijn. Naast de opvoedcoaching gericht op je hooggevoelige kind krijg je ook inzicht in de behoefte van je kind op dit moment en/of gedragingen, patronen en overtuigingen van jezelf als ouder die belemmerend kunnen zijn binnen de opvoeding. Zo wordt oudercoaching persoonlijk en zeer doelgericht.

Voor wie

Dit traject is geschikt voor (gevoelige) ouders van gevoelige kinderen die dringend op zoek zijn naar handvatten en tools omdat ze in de opvoeding tegen situaties aanlopen waar ze geen grip op hebben. Het is voor dié ouder die zijn gevoelige kind bewust wil opvoeden vanuit positiviteit, begrip, vertrouwen en verbinding.

Het resultaat na oudercoachingJe hebt een zelfbewuste houding en bent in staat om emotionele buien op te vangen waarbij je in verbinding blijft met jezelf en je kind.Je weet wat jij en je kind nodig hebben waardoor je controle hebt over dagelijkse situaties die eerder moeilijk waren.Er is wederzijds begrip en inzicht waardoor je de grip op de opvoeding weer terugvindt.

Je zult rust, ontspanning en plezier ervaren in de interactie met je kind.En jij en je kind komen weer in je kracht wat de positiviteit in het gezin weer terugbrengt.Investering

Een traject oudercoaching bestaat uit:

WatDuur Kosten
(Telefonisch) kennismakingsgesprek30 min. Gratis en vrijblijvend
Intakegesprek 90 min. € 45,-
3 coachingsessies90 min. per sessie € 90,- per sessie
(Telefonisch) evaluatiegesprek30 min. Gratis


Optioneel

   
Energetische afstemming/reading (op afstand)30 min. € 30,-
Nederlandse Bloesemremedie flesje€ 10,-


De kosten voor een coachingsessie zijn inclusief voorbereiding en materialen. Alle kosten zijn btw vrij.Korte overlegmomenten, telefonisch of per email zijn bij de kosten inbegrepen. Wanneer blijkt dat er langere tijd nodig is (>15min.) zal in overleg een extra coachingsessie worden gepland met bijbehorende kosten.

Betalingen dienen in 1 of 2 termijnen te worden voldaan.

Let op: de kosten voor coaching worden niet vergoed door de zorgverzekeraar!