Fijngevoelig Coaching

FijnGevoelig Coaching

FijnGevoelig Coaching voor ouder en kind

‘Als mijn kinderen gelukkig zijn, ben ik het ook’ is een veelgehoorde uitspraak van ouders. Maar wat als je kind nu niet gelukkig is, niet lekker in zijn vel zit en zich wellicht boos, verdrietig of angstig voelt?

Dit kan zich uiten in:
– Vermoeidheid
– Fysieke problemen zoals hoofdpijn, buikpijn, eczeem of bedplassen
– Slaapproblemen
– (Faal)angst
– Piekeren
– Intense emotionele uitbarstingen zoals boosheid en/of verdriet 
– Vaak gespannen en prikkelbaar zijn
– Concentratieproblemen
– Weinig zelfvertrouwen
– Het niet voor zichzelf opkomen
– Teruggetrokken of juist erg druk zijn
– Verminderde schoolprestaties en/of leerproblemen
– Slecht luisteren
– En nog meer…

Met je handen in je haar

Als ouder breekt je hart, je wilt immers het beste voor je kind. Zowel jij als je gevoelige kind zijn niet happy en hier wil je graag verandering in zien.
Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd maar je lijkt de grip kwijt te zijn geraakt. Bovendien vraag jij je af wat je als ouder kunt doen om je kind weer blij en gelukkig te zien. Om jezelf niet meer zo onzeker en machteloos te voelen, het gevoel te hebben tekort te schieten. Want dit gevoel vreet aan je en wordt wellicht versterkt door je omgeving, je voelt je onbegrepen. Met de beste intenties krijg je vaak ongevraagde adviezen waar je van in de war raakt. Je vergelijkt jouw opvoeding met die van anderen. Waarom werkt de aanpak van anderen bij jou thuis niet? En wellicht zitten je partner en jij ook nog eens niet op een lijn qua opvoeding. Dit vraagt om actie!

FijnGevoelig Coaching voor ouder en kind ontstaan vanuit de zoektocht “Wie ben ik?”

Dit is waar ik als ouder ook mee te maken kreeg. Ik ben Linda en woon met mijn gezin in het mooie plaatsje Valburg in de gemeente Overbetuwe. Bijna 5 jaar geleden werd ik moeder van een prachtige dochter, we waren de koning te rijk. Ons meisje ontwikkelde zich razendsnel en net zo snel merkte wij dat het ouderschap niet altijd over rozen ging.

De dagelijkse verzorging ging gepaard met veel paniek. Ze ging huilen bij onverwachte of harde geluiden en raakte overstuur van felle kleuren. Daarnaast had ze vaak buikpijn, liet uiterste van emoties zien en kampte ze met angst voor bijna alles. Ook was ze vaak erg moe. Voor de buitenwereld was ze juist het vrolijke, enthousiaste en wijze meisje dat het zo goed deed. Hoe kon het dat ons meisje twee gezichten had? Dit leverde bij ons een gevoel van onzekerheid, stress, en onmacht op. “Wat doen wij als ouders niet goed?”, “Waarom gaat een dag nou niet eens rustig voorbij?”, “Kan ze niet gewoon eens luisteren als ik wat vraag?”.

Wellicht herkenbare vragen maar ik vond het vreselijk dat ik het überhaupt dacht. Ik vond het moeilijk hiermee om te gaan. Daarnaast worstelde ik al lange tijd met gevoelens van onzekerheid, weinig zelfvertrouwen en zocht ik bevestiging buiten mezelf. Ook kon ik moeilijk loslaten en paste me vaak aan, voldeed aan alle verwachtingen. Ik was het contact met mijn gevoel kwijt, wat leidde tot moeilijkheden zowel in mijn werk als privé. Uiteindelijk was ik mezelf volledig kwijt, ik raakte burned out, wat de situatie nog verder deed escaleren. Dit was mijn moment van actie, dit kon niet langer zo doorgaan!

Wie ben ik?

Tijd om uit te zoeken; “Wie ben ik?” en “Wat vind ik belangrijk in mijn leven?” Ik zocht hulp voor mezelf én voor mijn dochter en zo kwamen we erachter dat we beiden zeer gevoelig zijn. Hooggevoelig, hoogsensitief, hsp, nieuwetijdskind, veel verschillende termen. Namen voor deze karaktereigenschap die ik lang onderdrukt had. Maar het belangrijkste was dat we niet leefden vanuit onze eigen behoeftes. Ik leerde mezelf echt kennen en erkende mijn gevoeligheid. Daarbij leerde ik grenzen stellen, luisteren naar mijn lichaam en zette ik mezelf op nummer 1. Ik ging leven vanuit mijn eigen behoeftes. En dit was het omslagpunt. Niet alleen voor mij maar voor ons hele gezin.

Na een intensieve maar ook liefdevolle periode sta ik nu waar ik wil zijn. Ik ben een sterke vrouw en weet wie ik ben, wat ik kan en waar ik voor sta. Ik weet waar mijn beperkingen liggen, eet gezond, beweeg en neem bewust de tijd om te genieten van de mooie dingen in het leven. Hoe klein dit soms ook kan zijn. Graag leef ik vanuit positiviteit, ik ben in balans. We zijn als gezin happy en ondanks dat er nog steeds momenten zijn dat het even niet wil vlotten, hebben we hier snel weer grip op.

Wie wil jij zijn?

En wat is nou fijner dan zelf gelukkig, blij en tevreden te zijn en jouw eigen kind te kunnen helpen om dit ook te zijn. We hebben als ouder de rust en vertrouwen gevonden binnen het opvoeden en gaan uit van onze kracht. Zo leren we ook onze kinderen uit te gaan van hun eigen kracht. Op deze manier blijven wij in verbinding met onszelf, elkaar en onze omgeving.

Wil jij ook:
– De rust binnen het gezin weer terug?
– Ervaren dat opvoeden leuk is?
– Het vertrouwen hebben dat wat jij doet ‘goed’ is?
– Je kind weer zien stralen?
– Dat jij en je kind zich FijnGevoelig kunnen ontwikkelen in de
hedendaagse maatschappij?

Ik ben er voor jou!

FijnGevoelig Coaching voor ouder en kind helpt jou hierbij. Als Nieuwetijds Kindercoach help ik jou en je kind om een situatie van strijd, onmacht, onbegrip en/of verdriet om te buigen naar een harmonieuze (gezin)situatie waar ieder zichzelf kan en mag zijn.

Als ouder kun jij je kind helpen zijn emoties, gevoelens en gedachten te herkennen en erkennen. En je kind te ondersteunen om zichzelf te ontdekken, om te worden wie hij wil zijn. Je kind zal rust ervaren, op zichzelf durven vertrouwen en zichzelf ontwikkelen als een FijnGevoelig persoon. En jij als ouder zult rust vinden en durven te vertrouwen op jezelf, wat jij doet is goed!

Ben jij bereid om kritisch naar jezelf en je gezin te kijken? En sta je open om het serieus ‘anders’ aan te pakken?
Als ouder ben jij degene die je kind kan laten uitgroeien tot een stralend, gelukkig en FijnGevoelig persoon. En ik help je daar graag bij.

Heb je interesse of vragen, klik hier!