Fijngevoelig Coaching

Lezing Hooggevoelige kinderen

Hooggevoeligheid

Herken jij dat jouw kind een goed oog voor detail heeft, subtiele veranderingen waarneemt, zeer empathisch is, een groot inlevingsvermogen heeft, rechtvaardigheid erg belangrijk vindt en emotioneel is?

En merk je daarentegen wellicht ook dat je kind sneller overprikkeld is door geluid, licht of drukte? Erg boos, verdrietig en vermoeid kan zijn na een schooldag, uitjes of een feestje? Angstig kan zijn en niet van veranderingen houdt?

Misschien is jouw kind wel hooggevoelig, hoogsensitief, fijngevoelig!
1 op de 5 mensen zijn hooggevoelig en het is erfelijk. Maar wat is hooggevoeligheid nou precies? Hoe herken je een gevoelig kind? Zijn er verschillen in hooggevoelig? En hoe kun jij als ouder en/of begeleider je gevoelig kind helpen om lekker in zijn of haar vel te zitten?

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor alle ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden die willen weten wat hooggevoeligheid is. Het is voor diegene die wil begrijpen wat het inhoudt om hooggevoelig te zijn en wat je ermee kan doen.

Door wie?

Ik (Linda Leenders) werk als holistisch nieuwetijdscoach in mijn praktijk FijnGevoelig Coaching voor ouder en kind in Valburg en ben gespecialiseerd in het begeleiden van ouders en kinderen die hooggevoelig van aard zijn en problemen ervaren in de opvoeding, sociale omgeving of op school. Als gevoelige ouder van 2 gevoelige kinderen weet ik als geen ander hoe mooi de eigenschap is maar ook hoe uitdagend de begeleiding van een hooggevoelig kind kan zijn. Graag deel ik dan ook mijn kennis en persoonlijke ervaringen met jou. Want als je een gevoelige kind écht begrijpt en leert aan te sluiten bij zijn of haar behoeftes zonder daarbij jouw eigen grenzen te overschrijden dan zullen zowel jij als het kind lekkerder in je vel zitten. En méér rust, méér verbinding en vooral méér plezier beleven in de opvoeding en/of begeleiding.

Praktisch

Tijd & datum
Dinsdag 18 februari
20.00 tot 22.00 uur

Inloop vanaf 19.45 uur met koffie en thee en wat lekkers.

Locatie
Verenigingsgebouw ’t Kriekske
Stationsstraat 28
6675 AW Valburg

We maken gebruik van de oude peuterspeelzaal ruimte op de begane grond. Je kunt de linker ingang nemen en dan wijst het zich vanzelf.

Investering
€10,- p.p.
Kom je samen met je partner dan betaal je samen €15,-

Wat weet ik na deze bijeenkomst

  • Hooggevoeligheid, wat is het?
  • Aan welke karakteristieken herken je een hooggevoelig kind?
  • Welke types gevoelig zijn er?
  • Wat zijn de behoeftes van een hooggevoelig kind?
  • Hoe kun jij als begeleider een gevoelig kind helpen?
  • Er is tijd om vragen te stellen

Aanmelden

Aanmelden kan via www.fijngevoeligcoaching.nl/contact. Vermeld hierin: je naam, telefoonnummer, email adres en de naam van de informatiebijeenkomst waaraan je wilt deelnemen.
Na aanmelding ontvang je een bevestiging met factuur. Deze dient uiterlijk één week voor aanvang van de bijeenkomst te zijn voldaan.