Nieuwetijds (kinder)coaching

“Durf jezelf te zijn in een wereld die anders functioneert dan jij”

Nieuwetijds (kinder)coaching

Wat zijn Nieuwetijdskinderen?

In mijn praktijk is het uitgangspunt dat we samen gaan ontdekken wie jij bent, waar jouw behoeften liggen en wat jij nodig hebt om dit te bereiken. Dit is voor iedereen anders waardoor maatwerk noodzakelijk is. Inhoudelijke adviezen geef ik dan ook weinig, ik vertel jou niet wat je moet doen en hoe je het moet doen. Immers zullen deze adviezen niet voor iedereen helpend zijn. Mijn coaching is er dan ook voornamelijk op gericht om jou tools te geven om zélf antwoorden te gaan vinden op jouw vragen. ‘Als ik ergens tegen aan loop, hoe kan ik dan achterhalen wat er speelt en waarom?’ Dit vraagt om inzicht en bewustwording en daar help ik graag bij.

Toch kan het heel prettig zijn om te merken dat jij niet raar bent, dat er anderen zijn zoals jij. Vanuit een eigenschap zoals hoogsensitiviteit en/of Nieuwetijdskind zijn er in grote lijnen overeenkomstige behoeften, kwaliteiten en valkuilen te herkennen. Misschien voel jij je anders dan de meeste anderen om je heen, maar het is jouw normaal. Het is dan ook fijn om jezelf nog beter te leren kennen en te gaan leven volgens jouw normaal met behoud van verbinding met jouw omgeving. Dan ben jij op je best!

Specialist op het gebied van hoogsensitiviteit en Nieuwetijdscoaching

Mijn specialisatie ligt op het gebied van hoogsensitiviteit en Nieuwetijdscoaching. Het overgrote deel van mijn klanten herkent zich in de eigenschap ‘hoogsensitief’. Ze nemen heel veel waar met hun zintuigen, hebben oog voor details, beschikken over een helikopterview en bekijken dingen vanuit een geheel. Hiermee zijn ze haarfijn in staat om in te schatten wat iets of iemand nodig heeft. Hun waarneming is zo groot en intens dat ze ook rust en ruimte nodig hebben om dit te kunnen verwerken. In onze huidige maatschappij waarin veel nadruk ligt op tijd, prestaties en succes kunnen zij het heel moeilijk hebben.

De Nieuwetijdskinderen, dit kunnen zowel kinderen als volwassenen zijn, zijn de mensen die zich herkennen in deze gevoeligheid maar daarnaast ook zeer intuïtief, empatisch en heldervoelend/helderhorend/helderwetend zijn. Energie is voor hen waarneembaar, bewust of onbewust en kan zowel van het aardse als het niet aardse komen. Het zijn mensen die beschikken over een grote innerlijke wijsheid en deze het liefste inzetten om anderen te helpen. De gebaande paden vormen vaak een belemmering om echt te zijn wie ze willen zijn. Nog lang niet altijd wordt deze doelgroep gezien, gehoord en begrepen waardoor zij zich vaak niet (geheel) thuis voelen in deze maatschappij, in deze wereld, op deze aarde, wat kan leiden tot een verstoorde basisveiligheid in henzelf. 

Hoe ziet Nieuwetijds (kinder)coaching eruit?

Mijn coaching is erop gericht om jouw zelfkennis te vergroten zodat je leert hoe jij jezelf kunt verhouden tot een omgeving dat anders functioneert dan jij.

Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk? Wat heb ik er voor nodig om dit te bewerkstelligen? Met welke kwaliteiten kan ik dit gaan doen? En met welke valkuilen dien ik rekening te houden?

Welke gedragingen passen bij de eigenschap ‘hoogsensitiviteit’ en/of ‘Nieuwetijd’ en welke gedragingen komen voort uit overprikkeling?

Wat zijn mijn triggers? Waardoor neemt mijn stresslevel in mijn systeem toe? Wat helpt me te ontspannen? En hoe herken ik deze signalen van toenemende spanning?

Alle behandelvormen kunnen ook op afstand worden uitgevoerd. Voor meer informatie, neem contact met mij op via onderstaand contactformulier.

Resultaat na Nieuwetijds (kinder)coaching

Samen onderzoeken we al de aspecten van de karaktereigenschap en leren dit te onderscheiden van gedragingen die voortkomen vanuit overprikkeling. Hierdoor leer jij jezelf echt kennen met al jouw kwaliteiten en valkuilen. Door deze kennis ben je in staat om van jouw klacht een kracht te maken. Voelen is het uitgangspunt, dat is immers jouw kracht!

Contactformulier