Fijngevoelig Coaching

Over mij

“Lang ben ik op zoek geweest naar balans maar ik kon deze niet vinden. Mijn levendige emoties varieerden van dolenthousiast tot intens verdrietig.  De overtuiging dat balans een vaste staat van zijn is, zorgde ervoor dat ik niet verder kwam. En zo waren er veel meer oude patronen en gedachten die mij tegenhielden om het leven te leiden waar ik zo naar verlangde.

Een leven waarin ik volledig mezelf kan zijn en waarin ik onvoorwaardelijke liefde kan voelen voor mezelf, mijn familie en vrienden en dit ook durf te ontvangen. Een leven waarin ik mijn eigen visie kan hebben en dit ook met de wereld mag delen”.


Zo begon mijn leven in de jaren ’80 als één van een tweeling. Ik groeide op in een groot en druk gezin, een heerlijk beschermde en veilige omgeving. Als je mijn ouders vraagt hoe ik was als kind dan was ik een baasje, een leider. Een meisje met een sterke eigen wil en veel vriendjes en vriendinnetjes. Mijn puberteit vloog voorbij zonder enige bijzonderheden. Ik was onopvallend aanwezig en van puberen was nauwelijks sprake.

Na de middelbare school begon ik aan de PABO, na een jaar stopte ik. Niet wetende wat dan te doen, ging ik een jaartje werken en daarna besloot ik de opleiding fysiotherapie te doen. Ook daar merkte ik na een jaar twijfels. Ik had moeite om toetsen te halen, twijfelde of dit nou was wat ik de rest van mijn leven wilde doen. Ook privé speelden er een aantal dingen waardoor ik uit balans was. Opnieuw besloot ik een half jaar te stoppen en na te denken over het vervolg. Uiteindelijk maakte ik mijn opleiding af en heb ik 10 jaar als fysio gewerkt.

Op mijn 29e werd ik moeder en na de geboorte van mijn dochter kwam ik in een moeilijke fase terecht van emotionele en fysieke klachten. Onze dochter was een heel gevoelig meisje met haar aandachtspunten. Mijn dochter spiegelde mij enorm, hoe jong ze ook was. Dit was confronterend. Zij liet mij mijn (oude) pijnpunten zien waarin onzekerheid, laag zelfbeeld, faalangst en pleasen de boventoon voerden.

Twee jaar later werd onze zoon geboren en hij heeft de eerste weken veel gehuild. Ik voelde me niet goed, maar ik had het gevoel dat ik blij zou moeten zijn. Hoe mooi mijn leven ook was, ik was ongelukkig. En dit had niks met anderen te maken maar alles met mijzelf.

Ik raakte in een burn out. Heftig, maar achteraf het beste wat me heeft kunnen gebeuren. Hier begon mijn zoektocht naar mezelf. Waar was dat meisje van vroeger, dat baasje? Hoe is het mogelijk dat dit meisje zich jarenlang heeft afgestemd op haar omgeving, weggecijferd en niet in de gaten heeft gehad dat dit langzaam zijn tol ging eisen?

Zowel fysiek als mentaal was ik op, uitgeput. In mijn herstelproces heb ik uiteindelijk knopen doorgehakt en voelde ik dat het tijd werd voor verandering. Ik begon met een omscholing tot Nieuwetijds Kindercoach en zo ontstond FijnGevoelig Coaching voor ouder en kind waarin ik hooggevoelige kinderen en hun ouders begeleidde bij alle uitdagingen die deze eigenschap met zich meebrengt.

Stap voor stap kwam ik dichter bij mezelf en kwam ik erachter dat ik heel gevoelig en spiritueel ben. Een vrouw met hele eigen opvattingen en visie op de wereld. Het onzekere meisje dat graag door iedereen aardig werd gevonden, pleasend en met een grote faalangst veranderde in een volwassen vrouw die goed geaard, dicht bij zichzelf en vanuit eigen normen en waarden in contact kon gaan met haar omgeving. Ik leerde los te laten en beter in het nú te leven. Eindelijk vond ik de balans waar ik zo naar verlangd had.

Ben ik nu dan altijd zen? Nee hoor, ik ben nog steeds een persoon van soms complexe emoties maar er is een fijne balans gekomen tussen pieken en dalen zodat ik nu volmondig kan zeggen: ‘Ik ben gelukkig, tevreden en ik ben dankbaar voor wat ik heb’. Ik heb een eigen manier gevonden om iedere dag in te gaan vanuit rust en vertrouwen, ik heb leren loslaten. Met de uitdagingen dat een gevoelig, begaafd gezin met zich meeneemt niet altijd makkelijk maar ook nooit saai.

Inmiddels is FijnGevoelig Coaching voor ouder en kind er niet meer en ben ik verder gegaan als FijnGevoelig Coaching. Ik bied energetische en holistische begeleiding aan volwassenen, kinderen en baby’s die niet lekker in hun vel zitten en/of willen werken aan persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast hebben wij in 2022 ons derde kindje mogen verwelkomen, een kers op taart. Ik hoop nog veel mensen te kunnen begeleiden die eraan toe zijn om net als ik die stap te zetten naar een bewuste en gelukkige toekomst dicht bij zichzelf. Wil jij meer weten over wat energetische coaching precies inhoudt en ontdekken of dit iets voor jou kan betekenen, lees dan verder bij ‘Energetische coaching, wat is het?’