Traject kind
‘Een veilige basis’
“Veiligheid als basis om te kunnen leren, groeien en ontwikkelen”
Merk je dat jouw kind niet lekker in zijn vel zit en wil jij jouw kind weer blij, gelukkig en onbezorgd zien?
Ervaart jouw kind moeite met leren? Voelt hij/zij zich vaak boos, verdrietig of angstig? Denkt je kind negatief over zichzelf? Of laat het gedrag zien waar jij je als ouder zorgen om maakt? Het gevoel van veiligheid is in het gedrang waardoor jouw kind steeds weer blokkeert. Dit belemmert jouw kind en zorgt dat de ontwikkeling niet optimaal kan verlopen. Als ouder heb jij de mogelijkheid om samen met jouw kind deze basisveiligheid te versterken door alles wat hem of haar belemmert op te sporen, op te ruimen en te transformeren.
Mijn kind heeft het lastig en ik weet niet hoe ik kan helpen
Als ouder voel je dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Hoofdpijn, buikpijn, overprikkeling, emotionele buien, slaapproblemen, je ziet het gebeuren maar je weet niet goed wat er aan de hand is. Het lijkt alsof jouw kind een onzichtbaar zware rugzak met zich meedraagt. Je gaat na wat er in de afgelopen tijd is gebeurd waardoor je kan begrijpen wat de oorzaak is dat je kind zich zo voelt. Waarschijnlijk heb je al verschillende dingen geprobeerd om te helpen. In het gesprek met je kind komt hij/zij niet verder dan ‘ik weet het niet’, ‘ik ben zo moe’ en ‘ik vind het gewoon saai’. Wellicht is er wel een aanwijsbare reden voor de gedragingen en geef je advies hoe met deze situatie om te gaan. Wat je ook doet, je merkt dat het niet veel beter gaat en dat de situatie en gevoelens niet veranderen. Misschien heb je al vaker hulp gezocht waardoor het wel wat beter gaat en toch loop je op langere termijn steeds weer tegen dezelfde patronen aan. Je herkent je kind in jou en dat maakt het extra pijnlijk. Wat kan je nou toch doen om te helpen?
“Hoe iemand zich voelt en gedraagt, gebeurt 95% onbewust en is gebaseerd op alle ervaringen die zijn opgedaan vóór het 7e levensjaar”
Het kan zijn dat je kind belast is met iets wat in zijn huidige leven heeft plaatsgevonden, denk bv. aan een scheiding van ouders, ziekte, geboortetrauma of pesten. Het kan ook zijn dat jouw kind een energetische last draagt dat niet van hem of haar is, zoals bv. een overgedragen familiepatroon waar jij jezelf ook in herkent. Je kind blokkeert en het gedrag wat je kind laat zien is slechts een uiting van dit ongemak. De oorzaak ligt vaak veel dieper dan het hier en nu en/of je aan de buitenkant kan zien
Alles wat je bewust inzet om je kind te helpen, werkt niet of slechts tijdelijk, hoe komt dit?
Veelal wordt er bij begeleiding een interventie ingezet met als doel gedragsverandering. Je kind krijgt bijles om beter te worden in rekenen of je kind doet een weerbaarheidstraining om meer zelfvertrouwen te krijgen. Kortom, er worden vaardigheden aangeleerd met de insteek dat hij/zij beter leert om te gaan met bepaalde gevoelens en situaties die moeilijk zijn.
Als je je realiseert dat slechts 5% van hoe jouw kind zich voelt en gedraagt bewust is, is het ook logisch dat alle interventies tot nu toe nog te weinig hebben gewerkt.
Ook al weet je nog niet precies waarom, je kind blokkeert en heeft nog niet de vaardigheden om hier zelf op een adequate manier mee om te gaan. De basisveiligheid van je kind is in het gedrang, hij of zij voelt spanning, stress en misschien wel pijn. Ondanks dat het aanleren van vaardigheden heel erg waardevol is, zal dit niet gaan werken. Ben jij goed leerbaar als jij stress ervaart?
“Met energetische begeleiding gaan we via het onderbewustzijn op zoek naar de oorzaak van de klachten, ruimen dit op en transformeren het. Jouw kind voelt zich weer veilig in zichzelf, een belangrijk fundament voor groei, ontwikkeling en leren”
Traject ‘Een veilige basis’
Een kind begeleid ik nooit zonder ouder(s). Jouw kind is een belangrijk onderdeel van een familiesysteem, waar ook jij als ouder deel van uitmaakt. Ieder heeft zijn eigen rol hierin. Een probleem dat zich uit bij jouw kind is in de meeste gevallen terug te herleiden in dit familiesysteem. Ik hoor klanten vaak zeggen: ‘O maar dat heb ik ook en mijn moeder en oma hadden dit ook’. Je kan dit als feit aannemen en je verzoenen met het feit dat dit nu eenmaal een familietrek is, dan is er geen verandering mogelijk. Het is zoals het is. Maar er is ook een andere mogelijkheid.
“Door te onderzoeken waar dit familiepatroon is ontstaan en te voelen en begrijpen welke gedachten en gevoelens zijn vastgezet in het systeem, is jouw lichaam in staat om deze blokkades los te laten”
Jonge kinderen tot ongeveer 9 jaar behandel ik vaak via de ouders of op afstand. Bij kinderen vanaf 9 á 10 jaar wordt hun bewustzijn groter en kunnen ze een actievere rol gaan innemen in het begeleidingstraject. Bij beiden zullen ouders een essentiële rol vervullen in het begeleidingstraject.
Het gehele traject bestaat uit:
Intakegesprek
Als er na de eerste kennismaking een klik is en we besluiten samen aan de slag te gaan dan plannen we een intakegesprek. In overleg wordt bepaald of dit gesprek zal plaatsvinden mét of zonder jouw kind. Voorafgaand aan dit gesprek verstuur ik een uitgebreide vragenlijst per mail die geretourneerd dient te worden voordat het gesprek plaatsvindt. Daarnaast voer ik een reading uit waarbij ik me afstem op de energie van jouw kind om via het onderbewustzijn te onderzoeken wat er op dit moment speelt en waarom.
Op deze manier verzamelen we zoveel mogelijk informatie vanuit de vragenlijst (bewust) en de reading (onbewust) en kunnen we tijdens de intake gericht aan de slag. In het gesprek bespreken we de vragenlijst, de reading en onderzoeken we aan de hand van een systemische oefening welke gedachten, overtuigingen en emoties aanwezig zijn die jouw kind tegenhouden de verandering te bewerkstelligen waar hij/zij naar verlangt en waar ze zijn ontstaan. Uiteraard worden de uitleg en oefeningen aangepast aan het niveau van je kind.
In het gesprek komt alle informatie vanuit verschillende bronnen samen en bespreken we wat jouw kind nodig heeft om aan de hulpvraag te kunnen voldoen. Daarbij zal ik ook aangeven of begeleiding zal plaatsvinden bij je kind, via jou als ouder of een combinatie van beiden. Voel je na dit gesprek geen duidelijke ‘ja’ dan betaal je het tarief van een losse sessie en scheiden onze wegen. Wanneer er van beide kanten wél een overtuigende ‘ja’ aanwezig is, zal het vervolg van het traject gestart worden.
Aurahealing
Na het intakegesprek starten we met een aurahealing. Vaak draag je een hoop lasten met je mee die niet daadwerkelijk van jou zijn . Het is de energie van anderen dat in jouw aura aanwezig is. Daarnaast kan er ook energie van jou bij anderen zitten, waardoor jij onbewust wat van jouw energie hebt weggegeven. Je aura, jouw energieveld vertelt je precies hoe jij je voelt op dit moment.
In een aurahealing halen we samen alle energie dat niet van jou is en/of jou verstoort in je energie weg. Zo halen we de ruis van de kabel en creëren we een 0-punt. Zo kan jouw kind weer voelen welke gedachten, gevoelens en emoties van hem/haar zijn, welke van een ander en/of wat dit nodig heeft om los te laten. Dit is een fijn uitgangspunt om het traject te vervolgen.
Energetische sessies
In een begeleidingstraject maak ik gebruik van verschillende behandelvormen, zoals reading, healing, Access Bars en De Reis naar Binnen. Intuïtief kies ik samen met jou voor de meest passende interventie, dit kan per sessie verschillen. Mijn kennis, vaardigheden en ervaring vormen een goede basis en mijn krachtige intuïtieve vermogens zorgen voor een impactrijk traject. We maken oprecht verbinding met jouw lichaam, jouw onderbewustzijn want daar liggen alle antwoorden opgeslagen. Ik begeleid jou tijdens dit gehele proces. Waar nodig word je ondersteund met Nederlandse Bloesemremedies. Daarnaast coach ik jou om alle ervaringen te kunnen integreren in het dagelijkse leven. De nadruk ligt bij coaching op zelfkennis en het vergroten van je bewustzijn. Je leert voelen wat er binnen in jou afspeelt, waarom dit gebeurt en wat jij nodig hebt om hier op een helpende manier mee om te gaan en/of verandering te bewerkstelligen.
Onderstaand benoem ik de werkvormen waar ik mee werk. Dit kan ingezet worden voor zowel ouder als kind, afhankelijk van de bevindingen uit het intakegesprek.
Voor wie?
Het traject ‘Een veilige basis’ is geschikt voor kinderen (en hun ouders) die niet lekker in hun vel zitten en al langere tijd spanning, stress of lichamelijke klachten ervaren. Wanneer je kiest voor begeleiding bij FijnGevoelig Coaching is het belangrijk dat jij als ouder ook bereid bent op jezelf te reflecteren en een actieve rol in te nemen in het gehele proces.
Begeleiding kan worden ingezet bij:
Staat jouw ervaren klacht er niet tussen? Laat het me weten, samen kijken we of ik wat voor je kan betekenen.
Resultaat na het traject ‘Een veilige basis’
In het gehele traject leren jij en je kind aspecten van jezelf kennen dat je nog niet wist. De zelfkennis wordt vergroot en belemmerende gedachten, overtuigingen en emotionele blokkades worden opgespoord, opgeruimd en getransformeerd waardoor gedragsverandering wél mogelijk wordt. Je kind voelt zich veilig in zichzelf doordat het gezien, gehoord en begrepen wordt en zichzelf begrijpt. En als ouder ben jij in staat om vanuit verbinding alle uitdagingen in het leven van jou en je kind vanuit rust en vertrouwen aan te gaan. Het traject ‘Een veilige basis’ is een persoonlijke, verdiepende en verbindende reis voor het hele gezin.
Mocht er na dit traject nog behoefte zijn aan verdere begeleiding, dan is het mogelijk om nog één of enkele sessies los te plannen.
Wil jij jouw kind weer blij, gelukkig en onbezorgd zien en ben jij bereid als ouder ook naar jouw eigen twijfels, onzekerheden en angsten te kijken? Maak dan een afspraak via het contactformulier op deze pagina en groei samen.
Contactformulier
Wil jij samen met mij werken aan de achterliggende oorzaak van het getoonde gedrag van je kind zodat verandering wél mogelijk wordt?
Vul dan dit contactformulier in.