Fijngevoelig Coaching

Vanaf nu ook Orthomoleculair Kindercoach

Yes, het papiertje is in the pocket!
Maar wellicht denk je, Orthomoleculair Kindercoach? Leuk maar je bent toch al Nieuwetijds Kindercoach?

Het antwoord is ja en ja.
Ja het is leuk en ja ik ben Nieuwetijds Kindercoach. Waarom ik dan toch ook voor Orthomoleculair Kindercoach heb gekozen? Het is een zeer waardevolle aanvulling kan ik je uit ervaring vertellen. Ik neem je graag mee in mijn belevingswereld. Een wereld waarin ik het mezelf vaak erg lastig heb gemaakt maar ook een wereld vol ideeën, inspiraties en idealen.

Mijn verhaal

Degene die mij kennen en mij al een tijdje volgen weten waarom ik de fysiotherapie heb verlaten en voor mezelf ben begonnen als Nieuwetijds Kindercoach.

‘Veranderen en uit mijn comfortzone stappen was geen keuze, het was een must!’

Ik, die me jarenlang heb aangepast aan alles en iedereen, die door iedereen aardig gevonden wilde worden en werk deed uit plichtsgevoel. Liever schikte ik voor de lieve vrede dan dat ik mezelf liet horen en zien. Mentaal zat ik in een constante rollercoaster van onvrede en mijn lieve man en kinderen konden daar niks aan veranderen. Ik zonderde mezelf steeds verder af en zocht weinig sociaal contact. Als ik alleen was zette ik mezelf in actie om niet te hoeven denken, emotioneel blokte ik onbewust zoveel mogelijk. Fysiek takelde ik steeds verder af. Rugklachten, buikpijnen, extreme vermoeidheid en ga zo nog maar even door. Ik liep van de dokter, naar de fysio en ook het ziekenhuis heeft mij vaker gezien dan goed voor me was. Vage klachten, vaak wel wat afwijkende waarden maar nooit iets sluitends waardoor ik weer naar huis kon om vervolgens hetzelfde cirkeltje weer door te crossen. Want dat was wat ik deed, niks meer en niks minder. Hoe slechter ik me voelde hoe meer ik het gaspedaal indrukte. Een burn out was onvermijdelijk.

Op dat moment wilde ik geholpen worden. Maar geen enkele dokter, fysio of welke hulpverlener dan ook, kon mij helpen. Dat moest ik echt zelf doen.

Je lijf is je graadmeter

Toen ik bij een simpel griepje volledig ‘out’ ging, werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Mijn lampje ging letterlijk en figuurlijk uit maar tegelijkertijd ging datzelfde lampje ook heel voorzichtig weer wat flikkeren. Halleluja, beter laat dan nooit. Met hoge koorts, uitvalsverschijnselen en een aangetaste spraak lag ik daar, verplichte rust, ik kon ook niks anders. Na een paar dagen mocht ik naar huis, er was immers fysiek niks te vinden. Thuis heb ik me nog dagen heel beroerd gevoeld, koppijn ten top, maar uiteindelijk knapte ik toch weer op. Maar toch was er nu iets wezenlijks anders. Ik had eindelijk begrepen wat er aan de hand was!

Leven van buiten naar binnen

Jarenlang heb ik van buiten naar binnen geleefd. Ik richtte me volledig op de buitenwereld en vergat daarbij naar mijn eigen gevoel te luisteren. Die innerlijke stem die me heel vaak terugriep maar die ik 9 van de 10 keer gewoon negeerde. Mijn lijf trok aan de bel. Er werd met een bloedgang aan de noodrem getrokken, STOP! STOP! STOP!

De cirkel van je fysieke, mentale, sociale en energetisch lichaam

Herken je de cirkel waar ik het altijd over heb? Fysiek, emotioneel, sociaal en energetisch? Die van mij was behoorlijk van de wap. Door het negeren van mijn gevoeligheid leefde ik op de automatische piloot, fysiek kreeg ik allerlei klachten, sociaal keerde ik in mezelf en energetisch was ik op.

Wat nu?

Langdurige ziektewet, psycholoog, gespecialiseerde ergo gericht op chronische vermoeidheid en een traject bij een complementair therapeut, alle toeters en bellen kwamen er aan te pas. Ik zag soortgelijke klachten bij mijn dochter maar ze was nog zo jong, hoe kon dit?
Later realiseerde ik me dat ik als moeder al veel informatie, gevoeligheden en emoties had overgedragen aan mijn dochter. Al tijdens de zwangerschap maar ook daarna. Mijn geest had het licht had gezien en op dat moment kwam er pas echt verandering. Om grote stappen te kunnen zetten, is het belangrijk om op alle niveaus en bewust aan de slag te gaan!

‘Een mens is in balans als het fysieke-, emotionele-, sociale- en energetische lichaam in evenwicht is’

Ik ben me gaan verdiepen in hooggevoeligheid en ben naar mezelf gaan luisteren. Wie ben ik? Wat wil ik en wat kan ik? Wie wil ik zijn? Hoe zorg ik ervoor dat ik me weer gelukkig voel? En wat heb ik nodig om mij de meest creatieve en gelukkige wezen op aarde te voelen?

Diep van binnen zat al deze informatie, ik moest het alleen naar de oppervlakte halen. Na een klein jaar had ik alles op een rij. Het vervolg was: mijn baan opzeggen en omscholen zodat ik gevoelige kinderen zou kunnen gaan helpen al in hun jonge jaren te laten ‘voelen’ en vanuit hun eigen behoeftes te laten leven. Want gevoelig leven is MOOI!

Lifechanging

Ik zette mezelf op nummer 1 met de gedachte dat als ik dit doe dan heeft mijn gezin hier direct profijt van. Alles begint met bewustwording.

‘Zorg goed voor jezelf, jij bent de spiegel voor je kind’.

Onze opvoeding en de invulling die wij gaven aan ons leven draaide 180 graden. We maakten bewust keuzes zonder dat we daarop inleverden aan plezier!

Ook ons eetpatroon moest er flink aan geloven want heel bewust waren we voorheen niet. De burn out zorgde voor specifieke tekorten in vitamines en mineralen. Ook een gevoelig mens verbruikt meer energie dan een minder gevoelig persoon dus hoeveel moest ik dan wel niet aanvullen? Mentaal was de knop om maar fysiek had ik nog een flinke inhaalslag te maken.
Voedingsintoleranties, darmflora, tekorten in vitamines en mineralen, energetische blokkades, alles brachten we in kaart. Met een strak plan gingen we een volgende fase in. Het hele gezin deed mee. En ja, mijn nuchtere man, die alles over the top vond, ging hierin mee. Sceptisch maar open voor elke verbetering liepen we hand in hand en stapje voor stapje vooruit, braaf gevolgd door onze net zo gevoelige ‘meisje’ en ons ‘baasje’. Op weg naar een gevoelige maar evenwichtige, gezonde en gelukkige toekomst. ‘Yes, we can!’

‘Grenzen stellen lijkt misschien een beperking maar geeft uiteindelijk meer energie, plezier en verbinding’.

Nieuwetijds Kindercoach

Nu, alweer een paar jaar later, ben ik in balans en weet ik precies wie ik ben en wat ik kan. Welke doelen ik voor ogen heb. Ik durf groots te denken.

‘Een gevoelig kind is extra gevoelig voor zowel interne als externe prikkels en verwerkt al deze informatie diepgaand’.

Als Nieuwetijds Kindercoach wil ik heel graag die gevoelige kinderen, ouders en gezinnen helpen die mijn holistische visie delen en tegen problemen aanlopen in de opvoeding, sociale omgeving of op school. Zoveel mogelijk hulp onder 1 dakje. Op een brede manier naar een kind kijken, dat is wat ik wil bieden.

Een gevoelig kind beleeft alles intens en is zich snel bewust van verstoringen in en om het lichaam. Dit vraagt om een holistische kijk (het fysieke-, mentale-, sociale- en energetische lichaam). Voor deze gezinnen kan ik echt iets betekenen met behulp van coaching, leefstijl, Nederlandse Bloesemremedies én orthomoleculaire ondersteuning (voeding en suppletie).

Moet ik iedereen helpen? Nee. Wil ik iedereen helpen? Nee. Iedereen leeft zijn eigen leven. Maar degene die zich wel herkennen in mijn verhaal, op zoek zijn naar een positieve verandering binnen hun gezin en bewust aan de slag willen, wees welkom.

Orthomoleculair Kindercoach

‘Ortho’ betekent juist en ‘moleculair’ benoemt de werking op celniveau. Als Orthomoleculair Kindercoach begeleid ik kinderen en hun ouders bij het maken van bewuste keuzes ten aanzien van voeding en suppletie. Het uitgangspunt is dat elke lichaamscel de optimale hoeveelheden voedingsstoffen bevat om alle biochemische processen in het lichaam goed te laten verlopen. Een verstoring in het mentale en/of fysieke lichaam kan leiden tot het verstoren van een biochemisch proces met een klacht of ziekte tot gevolg.

Ik gebruik dit type begeleiding in de begeleiding van gevoelige kinderen maar het kan ook een losstaand begeleidingstraject zijn.

Wat kan een Orthomoleculair Kindercoach bieden?

Als Orthomoleculair Kindercoach kan ik het volgende bieden:
1) Een preventief advies betreft voeding en suppletie in het kader van
gezondheid.

2) Met behulp van een uitgebreide anamnese en evt. aanvullende
energetisch testen probeer ik de oorzaak van de klacht(en) te
achterhalen. Hieruit volgt een op maat gemaakt adviesplan betreft
voeding en suppletie. Het doel is altijd om afvalstoffen af te voeren,
tekorten aan te vullen en het lichaam te stabiliseren met behulp van
optimale voeding.

Bij orthomoleculaire begeleiding ga ik altijd uit van de hersen-darm-as. Deze verbinding gaat er vanuit dat de hersenen en de darmen direct met elkaar communiceren. Een verstoorde darmflora kan hiermee leiden tot bv. een verminderde prikkelverwerking, concentratie of gedragsproblemen. Andersom kan chronische stress of overprikkeling leiden tot een verstoorde darmflora, kort gezegd; buikpijn.

Heeft jouw baby/kind al langere tijd last van:
– Huilen
– Reflux/spugen
– Infecties
– Verkoudheid
– KNO-klachten
– Huiduitslag of eczeem
– Obstipatie
– Darmkrampen
– Intolerantie of allergie?

Dan kan orthomoleculaire begeleiding jou wellicht helpen. Kortdurende en praktische begeleiding gericht op voeding, het afvoeren van afvalstoffen, het verbeteren van de vertering en het versterken van het immuunsysteem.

Wil je meer informatie over orthomoleculaire kindercoaching en/of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Of heb je andere vragen? Neem gerust contact op.