Fijngevoelig Coaching

De invloed van voeding en interne belastingen op een hooggevoelig kind

Laatste week, 25% korting op deelname!

Als ouder willen we allemaal dat onze kinderen zich goed voelen. Een blij kind zorgt ook voor een tevreden ouder, toch? Maar wat kunnen we nu doen om ervoor te zorgen dat onze gevoelige kinderen daadwerkelijk ook lekker in hun vel zitten?

Is jouw kind regelmatig boos en merk je dat je hier weinig grip op lijkt te hebben? Of merk je dat je kind vaak erg druk is na het nuttigen van bepaalde voeding? Heeft hij regelmatig buikpijn en/of zie je wellicht dat je kind zo ontzettend moe is, terwijl je al veel verschillende dingen hebt geprobeerd om dit te verminderen?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waar jij en je kind tegenaan kunnen lopen in het dagelijkse leven.

HSP

Een gevoelig kind is extra gevoelig voor zowel INTERNE als EXTERNE prikkels en is zich heel bewust van alle informatie die binnenkomt. Het reageert hier snel op. 

Ook wordt informatie diepgaand verwerkt. De prikkels komen ongefilterd binnen waardoor een gevoelig kind méér prikkels moet verwerken als een minder gevoelig kind. Ook blijft dit langer hangen. Een kind heeft hierdoor tijd en ruimte nodig om alle prikkels op een prettige manier te kunnen verwerken.

We kennen allemaal de gevolgen van gevoeligheid bv. sensorische gevoeligheid (denk aan prikkende labeltjes of naadjes in kleding), emotionele intensiteit (zoals woede uitbarstingen of huilbuien) en snellere overprikkeling. Maar wist je dat het overgrote deel van de gevoelige kinderen juist door hun gevoeligheid ook intern sneller overbelast kunnen raken?

Interne overbelasting

Interne prikkels zijn de prikkels die vanuit het lichaam komen. Denk hierbij bv. aan vaccinatiebelasting, voedingsintolerantie, verstoorde darmflora en evt. vitamine- en mineralentekorten. 

Een interne overbelasting kan zich bv. uiten in buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, jeuk en/of eczeem. Maar ook concentratieproblemen en emotionele disbalans kunnen een gevolg zijn van een interne overbelasting.

Je buik is je hoofd”

Daarmee bedoelen we dat als je kind last heeft van zijn buik, ook het hoofd niet optimaal kan functioneren en vice versa. Dit heeft te maken met de hersen-darm-verbinding.

In je darmen zit een zeer belangrijk deel van het immuunsysteem.
Wist je dat het immuunsysteem 3% van je energie gebruikt? Als de darmflora verstoord is, kan een energie afname van 3% oplopen tot 25%! En deze energie wordt als eerste bij de prikkelverwerking weggehaald. Dit betekent dat een gevoelig kind met een verstoorde darmflora meer moeite kan hebben met het verwerken van zijn prikkels. Andersom kan een gevoelig kind door chronische stress ook een verstoorde darmflora krijgen.

De workshop

Wil je graag meer weten over het verband tussen voeding en interne belastingen en de gedragingen van je gevoelige kind? Wat jij als ouder zelf kan doen om je kind te helpen? En wil je weten wat een holistische coaching jou en je kind kan brengen? Dan is deze workshop iets voor jou!

 • Wanneer: zaterdag 21 september van 9.30-12.30 uur
 • Waar: de Hooimijt, Tobbenhofsestraat 10a, Elst
 • Incl. koffie, thee, water, fruit en lekkers
 • Een gevarieerde workshop met theorie en praktijk
 • Max. 12 deelnemers
De Hooimijt; een heerlijk, rustige en landelijke locatie in Elst (Gld)

Reacties van deelnemers aan de workshop

 ‘Zeer professioneel. Ik heb een heerlijke ochtend gehad. Gaaf dat jullie
zoveel kennis hebben en dit overdragen, wat is dit belangrijk! Dank jullie
wel’.

‘Ik heb het inzicht gekregen dat hooggevoeligheid geen last hoeft te zijn
maar dat het veel kwaliteiten bevat. Bij het erkennen en begrijpen ervan kunnen
wij als volwassenen er mede voor zorgen dat onze kinderen blijven groeien’.

‘We hebben nog meer inzicht gekregen in de oorzaken en gevolgen van de
ervaren problematiek van onze zoon. En hoe we de cirkel kunnen doorbreken. Fijn
te merken dat we op de goede weg zijn’.

 

Resultaat

 • Je weet wat interne en externe belastingen zijn en welke belangrijk zijn voor een gevoelig kind
 • Als ouder weet je welke invloed voeding en interne belastingen kunnen hebben op de gedragingen van je kind
 • Je ervaart zelf welke energie verschillende voedingsmiddelen je kunnen geven
 • Kinesiologie: testmethode om interne belastingen vast te stellen
 • Advies betreft ‘gezonde’ voeding aan de hand van zuur-base evenwicht
 • Je weet wat de meerwaarde kan zijn van een holistische begeleiding van je gevoelige kind
 • GRATIS handboek: Je hooggevoelige kind in topconditie -5 elementen-

Door wie?

FijnGevoelig Coaching voor ouder en kind 
Dit is een praktijk voor Nieuwetijds Kindercoaching waarbij ik, Linda, vanuit een holistische visie hooggevoelige kinderen en hun ouders coacht op 4 niveau’s: fysiek, emotioneel, sociaal en spiritueel/energetisch. Het uitgangspunt is een totaalbehandeling waarbij het kind in zijn geheel wordt gezien. Mijn inziens is dit dé manier om gevoelige kinderen weer terug in hun kracht te zetten.

Bioresonantiepraktijk De Vlinder
Dit is een praktijk voor bioresonantie waarbij ik, Joyce, op een andere manier naar klachten kijkt dan binnen de reguliere geneeskunde, namelijk op energetisch niveau. Het is een universeel inzetbare, pijnloze ontspannen en effectieve behandelmethode om schadelijke of ziekmakende informatie in het lichaam te herstellen en belastingen op te heffen. Kern van de behandelingen is het optimaliseren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Door het bundelen van onze krachten kunnen wij het gevoelige kind en hun ouders een totaalbehandeling bieden. Zowel de verstorende externe- als interne factoren worden in kaart gebracht om van daaruit te werken naar een stralend, FijnGevoelig kind dat in zijn kracht staat.

 

 

 

Jouw investering

Nu 25% korting
Je betaalt slechts € 51,75 incl. BTW

Kom je samen met je partner dan betaal je
slechts € 86,25,- incl. BTW

Meld je aan via de link: Ik meld me aan. Je komt op de contactpagina van FijnGevoelig Coaching voor ouder en kind. Vermeld in het bericht de naam van de deelnemer(s), de datum van deelname, je emailadres en telefoonnummer. 

Na aanmelding ontvang je binnen 24 uur een bevestiging met bijgevoegde betaalgegevens. De factuur dient uiterlijk 1 week vóór aanvang van de workshop te zijn voldaan.