Fijngevoelig Coaching

Energetische coaching, wat is het?

Energetische coaching is een werkwijze waarin een holistische visie centraal staat. Ik ga er van uit dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is. Zo vorm je fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en energetisch één geheel. Een verstoring op een van deze gebieden kan zorgen voor moeilijkheden op de andere vlakken. Wil je een probleem effectief aanpakken, dan zal je ook aan alle deelgebieden aandacht dienen te besteden. Ik richt me dan ook niet specifiek op de ervaren klacht maar kijk naar het grote geheel.

Wat doe ik als energetisch coach?

Als energetisch coach begeleid ik volwassenen, kinderen en baby’s om een gelukkig en ontspannen leven te leiden dicht bij zichzelf.

Tijdens een energetische sessie stem ik me af op de energie van de aanvrager. Zo kan ik voelen en waarnemen wat er in het energieveld (aura) en/of systeem van een persoon aanwezig is. Op deze manier krijg ik inzicht in verstoringen, belemmeringen en blokkades in het lichaam die mogelijk ten grondslag liggen aan de ervaren problemen of klachten. In een energetische sessie wordt ook jij in staat gesteld dit waar te nemen aan de hand van fysieke sensaties, gedachten, emoties en/of beelden.

Door hier contact mee te maken, het oprechte aandacht te geven, het te voelen en aanwezig te blijven in het moment, in afstemming met de Universele energie, is het mogelijk deze blokkades energetisch te transformeren. Je brengt als het ware de vastgezette energie in beweging. Dit zorgt ervoor dat de energie in het lichaam weer vrijuit kan gaan stromen en het zelfgenezende vermogen van je lichaam wordt aangesproken.  Je lichaam wordt in staat gesteld om blokkades los te laten en oude patronen te doorbreken.

Een healing kenmerkt zich door 3 kernwoorden: OPSPOREN, OPRUIMEN en VERVANGEN.
We sporen de blokkade op, laten het los en vervangen het voor een helpend mechanisme dat je zal ondersteunen in jouw transformatieproces.

Na de behandeling worden de ervaringen met de desbetreffende persoon (en/of ouder) besproken waardoor deze informatie vanuit het onderbewustzijn naar het bewustzijn wordt gebracht. Dit samen brengt een bewustzijnsproces op gang waarin heling mogelijk is.

Ik werk zowel live, middels handoplegging, als op afstand, waarbij ik me ook in de energie afstem alleen dan zonder fysiek contact. Dit wordt gecombineerd met gesprekken/coaching en evt. bewustzijnsoefeningen om de nieuwe energie zoveel mogelijk te integreren in het dagelijkse leven.

Energetische begeleiding is dan ook geen quick fix maar het is absoluut life changing!

Een energetische behandeling op de bank

Met welk doel begin je aan energetische coaching?

Wil jij je graag fit en energiek voelen? Wil je leven vanuit rust, ontspanning en vertrouwen? Wil jij vanuit gevoel leven en je steeds meer afstemmen op jouw intuïtie als wegwijzer? Met als doel om een fijne balans in je leven te ervaren waarbij klachten minder de boventoon voeren? Dan is energetische coaching wat voor jou.

Balans is een veelgebruikt woord. Voor mij is balans geen vaste staat van zijn. Als je hiernaar op zoek bent, zul je het niet gaan vinden, het leven is immers altijd in beweging. Een kabbelend watertje zonder eb en vloed is dan ook niet mijn doel van begeleiding. Waar ik wel samen met jou naar op zoek ga, is een fijne balans tussen de pieken en dalen, de ups en downs. Het leven mag intens zijn en ik help je graag om je te laten ervaren hoe het is om alle uitdagingen van het leven vanuit vertrouwen en rust aan te gaan. Wat er ook gebeurt, je kunt altijd vertrouwen op jouw eigen innerlijke kracht!

Healing staat voor bewustzijn, ontvangen en persoonlijke groei

Voor wie is energetische coaching geschikt?

Voor iedereen kan energetische coaching geschikt zijn. Wat ik belangrijk vind is dat je openstaat voor energie, je durft te begeven op het onbekende en het daadwerkelijk anders wil gaan doen.

Ik heb me gespecialiseerd op de begeleiding van hooggevoelige volwassenen en kinderen die tegen moeilijkheden aanlopen in het dagelijkse leven. Juist de ‘anders denkende’ en ‘anders voelende’ mensen voelen zich vaak erg thuis in mijn praktijk.

Volwassenen

Zit jij niet lekker in je vel? Heb je het gevoel dat je niet volledig jezelf kan zijn? Dat je je aanpast aan je omgeving ten koste van jezelf? Dat je niet laat zien wie je werkelijk bent? Dat je niet je ware potentie leeft? Ervaar jij spanning of stress?
Voel je al langere tijd een onbehaaglijk gevoel van ontevredenheid, dat er niet uitkomt wie jij bent of wat jij wilt doen?

Heb je regelmatig last van onderstaande klachten:
– Spanning- en stressklachten
– Burn- out
– Angst- en/of paniekaanvallen
– Chronische vermoeidheid
– Chronische aandoeningen zoals fibromyalgie
– Neerslachtigheid
– Slaapproblemen
– Overprikkeling
– Moeite met grenzen stellen, aanpassingsgedrag
– Piekeren
– Moeite met het maken van keuzes en/of beslissingen
– Omgaan met hooggevoeligheid

En wil jij … :
– Begeleiding bij levensvragen
– Oude patronen doorbreken
– Werken aan persoonlijke ontwikkeling
– Meer rust en ontspanning ervaren?

Dan is energetische coaching echt iets voor jou!

(Jonge) kinderen
Ook voor kinderen kan energetische begeleiding super helpend zijn, denk bijvoorbeeld aan problemen met:
– Overprikkeling
– Druk of juist teruggetrokken gedrag
– Emotionele buien
– Druk hoofd
– Hoofd- en buikpijn
– Vermoeidheid
– Slaapproblemen
– (Sociale) angst
– Slecht luisteren
– Moeite met concentreren en/of focus
– Laag zelfbeeld
– Weinig zelfvertrouwen
– Overgevoeligheden voor voeding
– Eczeem

In ons land wordt er heel veel aandacht besteedt aan onderzoek en diagnostiek. Dit kan voor sommige kinderen en ouders wenselijk zijn maar mijn inziens is dit lang niet altijd nodig en kan het je kind onbewust het gevoel geven dat het wat mankeert, zeker de hooggevoelige kinderen zijn hier heel gevoelig voor. Ik ben ervan overtuigd dat er niks mis is met een kind en dat gedragingen slechts een uiting zijn van ongemak. Laten we samen vooral op zoek gaan naar de reden waarom je kind niet lekker in zijn vel zit. Niet om te labelen of ze in een hokje te stoppen maar om ze tegemoet te komen in hun behoefte en hen de mogelijkheid te geven hun ware potentie te gaan leven. Wanneer nodig zal naast behandeling van het kind, coaching van de ouder plaatsvinden zodat ook thuis gewerkt kan worden aan het doorbreken van patronen en transformatie. Bij FijnGevoelig Coaching kan je ZIJN met alles wat jij bent op dit moment.

Baby’s
En als laatste kan zelfs voor baby’s energetische behandeling heel waardevol zijn. Er wordt nog lang niet altijd aan een energetische coach of behandelaar gedacht maar zeker bij problemen met een emotionele achtergrond kan ik je kleintje heel goed helpen:
– Veel en aanhoudend huilen
– Overstrekken
– Slaapproblemen
– (Verborgen) reflux
– Maag-darmklachten
– Moeilijk alleen kunnen zijn

Baby’s vertellen ons helaas niet wat hen dwarszit, huilen is de meest effectieve manier van communiceren voor hen. Ze zeggen hiermee eigenlijk: ‘Zie mij, hoor mij, ik voel me niet oké’. Het is aan ons als ouder dan de taak om te achterhalen wat er schuilgaat achter deze uiting van ongemak en kan ontzettend lastig zijn. Onmacht, frustraties, bezorgdheid, oververmoeidheid, het gaat je als ouder niet in de koude kleren zitten. Juist op dit soort momenten kan ik je helpen om inzicht te geven wat de achterliggende oorzaak is. Met deze kennis kun je adequaat reageren op je kindje. Ik werk systemisch waardoor ouders een essentiële rol innemen in een begeleidingstraject. Als er begeleiding nodig is, zal het gezin hierin dan ook een grote transformatie doormaken.

Wat ik regelmatig tegenkom als onderliggende oorzaak is:
– Geboortetrauma, door een zware, heftige, snelle bevalling. Een keizersnede of complicaties,
  medische zorg nadien, gescheiden zijn van moeder. Kortom, als je kind geboren wordt met een onveilig
en onbeschermd gevoel.
– Overgenomen emotionele belasting van moeder, denk aan als de zwangerschap heel zwaar is
   geweest, moeder langdurige spanning en stress heeft ervaren of nog kampt met onverwerkte
   emoties.
– Energetische belastingen die voortkomen uit de familielijn en vaak generaties terug gaat.
– Alleen geboren tweelingen of meerlingen

Interesse?

Wil jij jouw energie ook weer rijkelijk laten stromen en ervaren hoe het is om vanuit rust en vertrouwen te leven? Hoe jij zelf invloed kan uitoefenen op jouw gemoedstoestand en hoe jij ook je zelfgenezende vermogen van je lichaam kunt aanspreken? Kortom: heb jij behoefte om je innerlijke kracht te hervinden en bewust eigenaar te worden van jouw leven?

Neem dan gerust contact met mij op via linda@fijngevoeligcoaching.nl of bel me op 06-439 729 06.