Fijngevoelig Coaching

Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Linda Leenders. Ik woon met mijn man en 2 kinderen in Valburg, een mooi plaatsje in de gemeente Overbetuwe.

Mijn verhaal

In 2013 werd ons eerste kindje geboren na een zwangerschap van bijna 42 weken. Een gezond meisje die direct vanaf de geboorte alert en wijs de wereld aanschouwde vanuit haar prachtige donkerbruine ogen.

Ons meisje ontwikkelde zich razendsnel en net zo snel merkten wij dat het ouderschap niet zo onbezorgd was als we hadden gedacht.

Overprikkeling, angst, emotionaliteit en fysieke problemen keerden telkens weer terug. Buitenshuis was ze juist het vrolijke, enthousiaste en wijze meisje dat het zo goed deed. Hoe was dat mogelijk? Als ouders voelden wij ons onzeker, gespannen en machteloos. “Wat doen wij als ouders niet goed?”

Twee jaar na de geboorte van onze dochter werd onze zoon geboren. Een mooie, gezonde baby die helaas heel veel huilde en die na zijn babyfase met regelmaat hele heftige boze buien kon hebben waarin we hem totaal niet konden bereiken. Opnieuw voelden we ons heel machteloos en gefrustreerd.

Kort na de geboorte van onze zoon kreeg ik een burn out. Ik had lange tijd alle signalen genegeerd. Fysieke problemen, onzekerheid, weinig zelfvertrouwen, bevestiging zoeken, loslaten, aanpassen, het speelde allemaal mee. Dit kon zo niet langer doorgaan, het was tijd voor actie!

Een begeleidingsfase volgde voor mijn dochter en mij. Zowel regulier als alternatief hebben we veel hulpverleners gezien. We kwamen erachter dat we hooggevoelig zijn. Ook wel hoogsensitief, hsp, nieuwetijdskind genoemd. Namen voor deze karaktereigenschap die ik lang onderdrukt had en die ik ook niet herkend had bij mijn kinderen. Ik wist immers niet dat dit bestond. Maar het belangrijkste was dat we niet leefden vanuit onze eigen behoeftes. Ik leerde mezelf echt kennen en erkende mijn gevoeligheid en die van onze kinderen. Daarbij leerde ik grenzen stellen, luisteren naar mijn lichaam en zette ik mezelf op nummer 1. Ik ging leven vanuit mijn eigen behoeftes. En dit was het omslagpunt. Het ging niet alleen beter met mij, het had direct invloed op het welzijn van mijn kinderen. Ik was de spiegel voor hen!

Hooggevoeligheid

Ik ging veel lezen over hooggevoeligheid en besloot uiteindelijk mijn werk als fysiotherapeut op te geven en me om te scholen als Nieuwetijds Kindercoach. Inzicht en bewustwording van hooggevoeligheid had ons leven zo positief veranderd, dit wilde ik ook aan anderen overbrengen.

Na een intensieve maar ook liefdevolle periode sta ik nu waar ik wil zijn. Ik ben een sterke vrouw en weet wie ik ben, wat ik kan en waar ik voor sta. Ik weet waar mijn beperkingen liggen, eet gezond, beweeg, ontspan en neem bewust de tijd om te genieten van de mooie dingen in het leven. Hoe klein dit soms ook kan zijn. Graag leef ik vanuit positiviteit, ik ben in balans. We zijn als gezin happy en ondanks dat er nog steeds momenten zijn dat het even niet wil vlotten, hebben we hier snel weer grip op.

Holistisch nieuwetijdscoach voor ouder en kind

Ik werk als coach vanuit een holistische visie waarbij ik naar het totaalbeeld kijk. Een klacht, probleem of symptoom wordt gezien als een signaal van het lichaam dat er iets aan de hand is, de harmonie is verstoord. Er wordt gecoacht op 4 niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel/energetisch. Een mens is in balans als deze factoren in evenwicht zijn. Dit is dan ook het uitgangspunt binnen de coaching.

Missie

Alle moeilijkheden die ik in ons gezin ben tegengekomen, wilde ik zelf als coach kunnen aanpakken. Immers blijkt uit onderzoek dat de meest voorkomende problemen bij hooggevoelige kinderen liggen op het gebied van eten, slapen, school en sociale interactie. Dat zijn dagelijks terugkerende activiteiten!
Door het hele pad die ik gevolgd heb, ben ik mezelf en mijn kinderen beter gaan begrijpen waardoor ons leven veel rustiger en relaxter is geworden.

Mijn missie is dan ook om kinderen en hun ouders vroegtijdig bewust te laten zijn van de eigenschap ‘hooggevoeligheid’ binnen het gezin. Inzicht en bewustwording zal zorgen voor meer begrip, vertrouwen en verbinding. Ook is er veel aandacht voor energetisch VOELEN, daar ligt een kracht van een hooggevoelig kind.

Specialismen

 • Het begeleiden van ouders van hooggevoelige kinderen van 0-9 jaar
 • Het begeleiden van hooggevoelige kinderen van 5-9 jaar
 • Orthomoleculair voeding- en suppletie advies
 • Nederlandse Bloesemremedies
 • Relax Kids; ontspanning en mindfulness voor kinderen van 4 t/m 9 jaar
 • Ik leer anders leer methode voor beelddenkers

Nu jij

Wat is nou fijner dan zelf gelukkig, blij en tevreden te zijn en jouw eigen kind te kunnen helpen om dit ook te zijn. Om als ouder de rust en vertrouwen te hebben binnen het opvoeden en uitgaan van je eigen kracht. En je kind ditzelfde te leren. Op deze manier blijf je  in verbinding met jezelf, elkaar en je omgeving.

Wil jij ook:

 • De rust binnen het gezin weer terug?
 • Ervaren dat opvoeden leuk is?
 • Het vertrouwen hebben dat wat jij doet ‘goed’ is?
 • Dat je kind weer lekker in zijn vel zit?
 • Je kind weer zien stralen?
 • Dat jij en je kind FijnGevoelig kunnen leven dichtbij jezelf?

Als ouder kun jij je kind helpen zijn emoties, gevoelens en gedachten te herkennen en te erkennen. En je kind ondersteunen om zichzelf te ontdekken, om te worden wie hij wil zijn. Je kind zal rust ervaren, op zichzelf durven vertrouwen en zichzelf ontwikkelen als een FijnGevoelig persoon. En jij als ouder zult rust vinden en durven te vertrouwen op jezelf, wat jij doet is goed!

Ben jij bereid om kritisch naar jezelf en je gezin te kijken? En sta je open om het serieus ‘anders’ aan te pakken? Als ouder ben jij degene die je kind kan laten uitgroeien tot een stralend, gelukkig en FijnGevoelig persoon. En ik help je daar graag bij, want ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn maar ook hoe mooi het is om vanuit je gevoeligheid te kunnen leven .

Liefs Linda